“Latvijas balzams” piešķir stipendijas tehnisko nozaru studentiem

AS "Latvijas balzams" (LB) sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Attīstības fondu piešķīris stipendijas diviem studentiem – RTU studentei Antoņinai Antonovai zinātniskā darba „Tehnoloģisko iekārtu apkopes efektivitātes paaugstināšana uzņēmumā" un Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studentam Matīsam Zalcmanim zinātniskā darba "Ābolu vīna kokteilis ar ogu gabaliņiem" īstenošanai.

 

Lai aktualizētu tehnisko specialitāšu nozīmi un ražotāju vajadzības, aizvadītā gada nogalē LB jau otro gadu pēc kārtas rīkoja stipendiju konkursu RTU un LLU studentiem. Konkursā tiek piešķirtas stipendijas diviem studentiem, 750 eiro katram.

 

"Ražošanas uzņēmumi, arī "Latvijas balzams", ikdienā joprojām saskaras ar kvalificēta darbaspēka trūkumu. Stipendijas ir viens no veidiem, kā pievērst tehniskajās zinātnēs studējošo uzmanību reālām vajadzībām konkrētā uzņēmumā. Tādā veidā mēs palīdzam jauniešiem kļūt par labāk sagatavotiem darbiniekiem – vai nu mūsu uzņēmumā vai pārtikas ražošanas nozarē kopumā," pauž LB personāla un administratīvā departamenta direktore Signe Bīdermane.

 

Viņa arī norāda, ka nupat notikušās Ēnu dienas ir viens no labi pārbaudītiem veidiem, kā sekmēt interesi par ražošanas nozari jauniešiem, kuriem padodas tehniskās zinātnes. "Pārtikas ražošana ir viena no sfērām, kurā vienmēr būs vajadzīgas darba rokas. "Latvijas balzams" ir arī nozares lielākais eksportētājs, kas nozīmē, ka uzņēmumam vajadzīgi augsta līmeņa speciālisti, kuri spēj radīt kvalitatīvus produktus dažādiem pasaules tirgiem," piebilst S. Bīdermane.

 

"Latvijas balzams" stipendiju fondu maģistratūras studentiem iedibināja 2013. gadā ar mērķi stimulēt interesi par tehnisko nozaru studijām un aktualizēt jautājumus, kas ir būtiski Latvijas ražotājiem.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Dana Hasana

AS “Latvijas balzams” Komunikācijas vadītāja