“Latvijas balzams” piešķir stipendijas studentiem

Lai veicinātu interesi par tehnisko specialitāšu studiju virzieniem, alkoholisko dzērienu ražotājs AS „Latvijas balzams” ir iedibinājusi savu ikgadējo stipendiju fondu.  Izvērtējot šogad saņemtos pieteikumus, pirmās divas stipendijas, 500 latu apmērā katra, tiks piešķirtas maģistra studiju programmas studentēm Laumai Magonei, kura studē Latvijas Lauksaimniecības universitātē, un Santai Strodei no Rīgas Tehniskās universitātes.

 

Š.g. oktobrī AS “Latvijas balzams” (LB) sadarbībā ar RTU Attīstības fondu izsludināja maģistra studiju noslēguma darbu stipendiju konkursu Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes studentiem. LB stipendijas tika izveidotas ar mērķi stimulēt jauno speciālistu interesi par tehnisko nozaru studijām un aktualizēt jautājumus, kas ir būtiski Latvijas ražotājiem.

 

Konkursa rezultātā, izvērtējot pieteikto tēmu aktualitāti un pretendentu kvalifikāciju, tika pieņemts lēmums atbalstīt divu tēmu pieteikumus - viens no tiem ir saistīts ar jauno produktu kvalitātes un stabilitātes pārbaužu metožu pielietojumu, bet otra darba tēma veltīta jautājumiem par ietekmi uz vidi un to mazinošiem faktoriem.

 

„Esam gandarīti par studējošo interesi un visiem iesniegtajiem darbu pieteikumiem, kurus izvērtējot, izvēlējāmies atbalstīt ar stipendiju divas aktuālas ražotājam tēmas.  Studentiem piedāvāsim iespēju sadarboties ar „Latvijas balzams” speciālistiem, konsultēties un klātienē vērot procesus uzņēmumā. Mēs arī iepriekš esam aktīvi sadarbojušies ar praksē esošiem studentiem, jo šis ir viens no virzieniem kā dalīties ar zināšanām un atbalstīt jaunos speciālistus”, pauž „Latvijas balzams” Komunikācijas vadītāja Dana Hasana.

 

Studiju darbu izstrāde notiks līdz 2014.g. pavasarim, kad abas izvēlētās stipendiātes tos aizstāvēs savā universitātē, klāt esot arī uzņēmuma speciālistiem.

 

Stipendiju konkursā tika aicināti pieteikties RTU un LLU maģistratūras studenti ar labām un izcilām sekmēm. Balstoties uz iesniegtajiem dokumentiem, AS “Latvijas balzams” sadarbībā ar universitāšu pārstāvjiem izvērtēja atbilstošākos pretendentus un potenciālos stipendiātus.

 

 

Papildu informācija:

Dana Hasana

AS “Latvijas balzams” Komunikācijas vadītāja

Tel.: +371 67011711

Mob.:+371 26355895

E-pasts: dana.hasana@lb.lv

www.lb.lv

 

 

Par AS “Latvijas balzams”

 

AS “Latvijas balzams” ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā, ar tradīcijām bagātu vēsturi kopš 1900. gada. Uzņēmums pārstāv 24% Latvijas alkoholisko dzērienu tirgus un ar vairāk nekā 100 produktu nosaukumiem pārstāvēts gandrīz visos stipro un vieglo alkoholisko dzērienu segmentos, no kuriem vairākos ir izteikts tirgus līderis Latvijā.

 

AS “Latvijas balzams” nodrošina vairāk nekā 600 darba vietas, un ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā. Starp ražotajiem produktiem ir tādi pasaulē atzīti zīmoli kā Stolichnaya, Moskovskaya, Rīgas Melnais balzams un Rīgas šampanietis. Tā lielākais lepnums, „Rīgas Melnais balzams”, ir viens no vissenākajiem alkoholisko dzērienu zīmoliem Eiropā ar pirmsākumu jau 1752. gadā. Uzņēmumam Rīgā pieder dzirkstošo vīnu un vieglo alkoholisko dzērienu, kā arī stipro alkoholisko dzērienu ražotne, kas ražo vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu dzērienus.

 

AS “Latvijas balzams” ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem - tā produkcija pieejama vairāk nekā 160 valstīs ar SPI Group starpniecību un vairāk nekā 30 pasaules valstīs tiešā eksporta ceļā. Uzņēmuma kvalitātes vadības sistēma ir sertificēta saskaņā ar ISO standartiem. Produkcijas augsto kvalitāti apliecina ne tikai simtiem apbalvojumu dažādos pašmāju un starptautiskos konkursos gūtie kvalitātes sertifikāti, bet arī gadu desmitos iemantotā patērētāju uzticība. Ražošanā ieviesti starptautiski kvalitātes standarti, tie piemēroti arī izejvielu iepirkumam, iepakojumam, darba kultūrai.

 

2013.gada maijā AS “Latvijas balzams” ieguva sudraba medaļu Ilgtspējas indeksā, uzlabojot savu kopējo sniegumu salīdzinot ar 2012. gadu, kas apliecina mērķtiecīgu darbu uzņēmuma iekšējo procesu efektivizācijā un risku vadībā.